Monday, September 26, 2011

ႀကက္ကင္နွင္႔ ႏြယ္ စေတာ္ဘယ္ရီ အနီ

ႀကက္ကင္နွင္႔ ႏြယ္ စေတာ္ဘယ္ရီ အနီ (Grilled Chicken and Raspberry-Salad)


ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား...

၁။ ၿဖန္႔ခင္းရင္ ယိုးဒယား မုံညွင္းရြက္၊ ႏြယ္ စေတာ္ဘယ္ရီ အနီေရာင္ အနည္းငယ္
၂။ အနီေရာင္ ရွာလကာ၀ိုင္
၃။ သံလြင္ဆီ
၄။ ႀကက္သား အရုိးမပါ တစ္ေပါင္
၅။ ႀကက္သြန္နီ
၆။ မက္မြန္သီး
၇။ ဆား၊ ဟင္းခတ္မႈန္႔
ဂ။ ခရုွဆီ
ၿပဳလုပ္ပုံအဆင္႔ဆင္႔ ...

ႀကက္သားတုံးကို ခရုဆီ၊ ၀ိုင္၊ ဆား ၊ ဟင္းခတ္မႈန္႔ တို႔နွင္႔ နယ္ၿပီး 2နာရီခန္႔နွပ္ထားပါ။ ၿပီးေနာက္ သံလြင္ဆီကို အသား တံုးအနွံ သံလြင္ဆီ ကို စုတ္တံၿဖင္႔ အနွံလိမ္းပါ။ ၿပီးရင္ အပူခ်ိန္ 170ဒီဂရီဖာရင္ဟိုက္ၿဖင္႔ Miscrowave Oven ၿဖင္႔ 15 မိနွစ္ခန္႔ ကင္ပါ။ အသားကင္ေနစဥ္ ပန္ကန္ၿပား တစ္ခ်ပ္ထဲတြင္ မုံညွင္းရြက္ ၿဖန္႔ခင္းပါ။ စေတာ္ဘယ္ရီ အနည္းငယ္ကို မုံညွင္းရြက္ေပၚ တင္ပါ။ အသားက်က္လွ်င္ ဓါးၿဖင္႔ပိုင္းကာ အရြက္၊ အသီးေပၚ တြင္ လွလွပပစီကာ တည္ခင္းနိုင္ပါၿပီ။



No comments:

Post a Comment